24Kitchen
Terug

Gezond op vakantie? 4x tips voor een culinaire vakantie!

Gezond op vakantie? 4x tips voor een culinaire vakantie!

Lekker op vakantie én gezond eten? Dat kan! Wij, de 24Kitchen-redactie, delen persoonlijke tips om je klaar te stomen voor een gezonde en tegelijkertijd culinaire vakantie. Heb je zin in een vakantie zonder zorgen? Daar hebben we ook een tip voor (mét een leuke winactie).

TUI merkte dat mensen steeds vaker zichzelf willen opladen op reis. Als antwoord op die vraag ontstond TUI BLUE, een hotelconcept van TUI voor iedereen die zijn gezonde lifestyle wil meenemen op vakantie. Een reis om je lichaam en geest op te laden, bijvoorbeeld met een lesje yoga of door gezond en biologisch te eten op je bestemming. Bewust en lekker eten? Daar weten wij wel raad mee. TUI vroeg ons naar tips voor een gezonde én smakelijke vakantie.

Tip 1: eet puur en lokaal

Melanie, projectmanager: “Op vakantie probeer ik zoveel mogelijk smaken van de bestemming te ontdekken. Dat is slim, want daardoor eet ik vaak gezond zonder er daadwerkelijk mee bezig te zijn. Lokale restaurants gebruiken namelijk vaak regionale producten. Die ingrediënten zijn verser en daardoor gezonder en meer op smaak. Vraag naar een favoriet van een local, maar let daarbij op het addertje onder het gras. Sommige locals tippen je het tentje van een broer, nicht, vriend of kennis. Die hoeft niet perse de beste te zijn. Is dat wel zo? Dan heb jij even geluk!”

Tip 2: blijf in beweging

Fiona, hoofd marketing: “Hoe ik gezond blijf op vakantie? Door in beweging te blijven. Ik ben een sportief mens, maar ik houd ook ontzettend veel van eten. Die balans probeer ik ook op vakantie te houden. Ik ga regelmatig op een sportieve ski-vakantie, maar als ik op het strand lig, wissel ik dat af met een rondje hardlopen langs de kust. Wandelen of zwemmen is goed voor je lichaam en werkt ook nog eens relaxend. Twee vliegen in één klap.”

Tip 3: laat het voor je regelen

Tijdens je vakantie wil je geen kopzorgen, dat snappen we. Continu aan denken of je wel ‘gezond bezig bent’ kan onnodige stress opleveren. Wij ontdekten TUI BLUE, ideaal als je geen zin hebt om alles tot in detail te plannen. Bij TUI BLUE hoef je dat namelijk niet zelf te doen. Jouw reis draait om gezondheid, ontspanning en om actief bezig zijn. Dit begint al in je hotel. Daar is het eten biologisch en afkomstig uit de streek. Ook kun je je gezonde ei kwijt in de fitnessruimtes. Of, nog leuker: verken de omgeving op een actieve manier. Handige tip als je jouw gezondheid centraal wil stellen op vakantie, zonder dat je op kwaliteit en smaak inlevert!

Winnen!

TUI geeft een geheel verzorgde reis weg naar een van de TUI BLUE hotels. Wil jij kans maken op 7 nachten bij TUI BLUE Palm Garden in Turkije tussen maart 2019 en november 2019? Meld je aan!

Wat is jouw favoriete vakantietopping?

Deze actie is afgelopen, deelnemen is niet meer mogelijk.

Terug