24Kitchen
Terug

Op deze slimme manieren ontdek je nieuwe smaken op vakantie

Op deze slimme manieren ontdek je nieuwe smaken op vakantie

Er zijn ontzettend veel gerechten en ingrediënten die je waarschijnlijk nog niet kent. En hoe fijn is het om die smaken te ontdekken op de plek waar ze vandaan komen? In samenwerking met TUI delen we onze tips!

Tip 1: vraag het de trotse locals

Naast dat streekgerechten vaak ontzettend lekker zijn, kun je er ook veel van leren. Bijvoorbeeld over de cultuur, de geschiedenis en de inwoners. En die locals zijn natuurlijk degenen die het meest weten over hun keuken. Houd ze in de smiezen! Ze zitten boordevol informatie en willen het vaak ook met je delen. Praten over hét eten van hun land? Waarschijnlijk raken ze niet uitgepraat. Dus, stap op de man af en vraag waar je het beste lokaal eet.

Tip 2: laat het over aan de experts

Hoe makkelijker, hoe beter? Dan klop je voor een reis aan bij TUI. Het leuke aan het unieke hotelconcept TUI BLUE is namelijk dat de lokale experts je graag meenemen naar de mooiste plekjes en alles weten over de lokale biologische keuken.Zij weten alles over de lekkerste streekgerechten, de meest authentieke plekken in de omgeving en helpen je met voedingstips of een persoonlijk maaltijdplan, mocht je dat willen. TUI ziet eten als een ervaring en daarom wordt in de TUI BLUE hotels alleen gebruikt gemaakt van verse en veelal biologische ingrediënten. Van tevoren al je wensen doorgeven? Dat kan met de BLUE-app. Handig!

Tip 3: verdiep je van tevoren in de keuken

Vooraf onderzoeken wát precies de lokale keuken is, zorgt er niet alleen voor dat je op vakantie betere (en lekkerdere) keuzes maakt. Het is ook een beetje voorpret! Duik in kookboeken of vind jouw inspiratie online; op websites, Instagram of Pinterest bijvoorbeeld. Een paar voorbeelden van populaire gerechten die je misschien nog niet kent:

  • Manti uit Turkije
  • Fritule uit Kroatië
  • Salame de chocolate uit Portugal
  • Fideua uit Mallorca
  • Fonduta con tartufi uit Italië

Winnen!

Een nog leukere tip? Meld je aan voor de winactie van TUI: een geheel verzorgde all inclusive reis naar een van de TUI BLUE hotels. Wil jij kans maken op 7 nachten bij TUI BLUE Palm Garden in Turkije tussen maart 2019 en november 2019? Meld je aan!

Wat is jouw favoriete vakantietopping?

Deze actie is afgelopen, deelnemen is niet meer mogelijk.

Terug